1

Rafel Torres

Rafel Torres Gómez. Aquest nom i llinatges no dirien res sense explicar algunes coses de la persona que hi ha al darrera. No és només un polític. És un inquer, un pare, un espós, un fill….

“Me sent inquer pels quatre costats”

“Inca és la meva vida. Es el lloc on vaig nèixer fa més de 49 anys. Ha estat el lloc on vaig crèixer, on vaig començar a fer feina i on me vaig casar. També he tengut la inmensa sort de servir als inquers primer com a regidor i després com a batle. Mai estaré suficientment agraït per aquest privilegi.

Ara més que mai me sent molt unit a la nostra ciutat i a tots els inquers. Me sent inquer pels quatre costats”.

2

“M’ensenyaren el valor de la feina i de la família”

De ben jovent vaig aprendre el valor de la humiltat i de la feina. M’ensenyaren que la família és el més important i que si te fixes una meta, lluites de valent i no et rendeixes mai pots arribar on te proposis. He de confesar que de jovenet me va costar entendre aquestes paraules. No era constant. Amb el temps afortunadament vaig canviar. L’amor, l’experiència vital, la feina, els amics i la família.

Tot me va ajudar a madurar i a ser poc a poc millor persona i a tenir les idees clares.

“Sempre he mirat pels que estim i m’he esforçat per estimar tots els inquers”

25 anys són els que ja duc units amb la meva dona. Gràcies a ella he après el que és realment el sentit de compartir i el d’estimar amb totes les lletres, de forma incondicional. Sempre he mirat pels que estim, com qualsevol pare de família. Sempre he volgut el millor pels meus dos fills i els he inculcat la cultura de l’esforç i del sacrifici. Ja comencen a ser grans i a haver d’assumir el seu propi paper a la vida. A Inca també m’he esforçat per estimar a tots els inquers i per fer sempre allò que considerava millor per al seu futur”

4

“Se el que és començar d’abaix i progressar”

Quan un vol fer camí ha d’anar passa a passa. Això és el que he fet en la meva carrera professional i també dins l’Ajuntament. Se el que és començar d’abaix i progressar. Se el que es deixar-se la pell per fer les coses ben fetes. Se el que és assumir responsabilitats i arribar a dirigir equips de persones amb un objectiu comú.

“He dedicat 20 anys a intentar fer una Inca millor”

Ara fa 20 anys vaig entrar com a regidor a l’Ajuntament. En aquells temps no m’imaginava que acabaria tant de temps dedicat a intentar fer una Inca millor des de la política. Molt manco me pensava mai que acabaria essent batle. En aquestes dues dècades de servei municipal he après molt de la gent, de les institucions i de la nostra ciutat. Ha estat una experiència fantàstica.

3

“Les persones volen polítics que lluitin per ells”

Ser regidor i ser batle m’han ensenyat a posar-me en el lloc dels demès. He aprés a escoltar més, a dialogar i a intentar trobar una solucions per a les persones. No són temps fàcils per estar en política. Ara més que mai s’imposa la humiltat i estar aprop de la gent.

Ara més que mai les persones volen un batle que els miri als ulls i els digui les coses com són. La gent del carrer no vol polítics de grans titulars ni de paraules guapes. Volen persones que lluitin per ells en còs i ànima i que els tractin per igual. Més enllà de creences o sigles polítiques tots som inquers, i darrera dels nostres pensaments hi ha persones amb un cor que batega.

“La política és estar al servei de la gent”

La política és estar al servei de la gent. Així ho he pensat sempre i per tant, tothom que inverteix la seva vida en aquesta tasca ha de tenir tot el reconeixement del món. A Inca som moltes les persones de diferents ideologies i partits que ens implicam per fer una ciutat més humana i on tothom es pugui guanyar la vida dignament. En això tots hi coincidim.